Najbolja esencijalna ulja za zimu

Korišćenje esencijalnih ulja može pomoći u ublažavanju većine neprijatnosti izazvanih promenama godišnjih doba. Zima donosi neke od najmračnijih, najhladnijih i najtmurnijih dana u godini, ali uz pomoć esencijalnih ulja, možete učiniti ove hladne dane toplijim i vedrijim. Otkrijte 10 esencijalnih ulja koja će vam pomoći da se suočite s izazovima zimske sezone.

  1. Podizanje energije i motivacija: doTERRA Cheer®, doTERRA Motivate® i Neroli Touch

Sva uljla iz paketa Emotional Aromatherapi™ može vam pomoći pri ublažavanju negativnih emocija koje se javljaju tokom zime, među kojima se posebno ističu blendovi Cheer i Motivate. Cheer uplifting blend kombinuje ulja citrusa i začina kako bi pružila podsticaj kada vam je potrebno da se oraspoložite. Motivate ohrabrujući blend koristi umirujuće i osvežavajuće blagodeti ulja citrusa i mente kako bi podigao nivo energije, ohrabrio vas da se suočite sa pesimizmom i sumnjama i podigao vam nivo samopouzdanja.

Još jedno odlično ulje za ublažavanje povremenih anksioznih osećanja je Neroli Touch. Nanesite Neroli Touch na dlanove i stavite ruke preko nosa i duboko udahnite kako biste se osećali opuštenije i mirnije.

Koristite Neroli Touch, doTERRA Cheer ili doTERRA Motivate (ili kombinaciju ova tri) na zglobovima ili potiljku da biste podigli raspoloženje i vratili malo sunca u tmurne zimske dane.

  1. Glatka koža: Rose Touch i ulje lavande

Hladno, suvo i vetrovito vreme može iritirati vašu kožu i učiniti je suvom. Poznato je da ružino ulje smanjuje pojavu nesavršenosti kože i ima umirujuću aromu. Stavite par kapi ulja lavande i Rose Touch ulja u svoju hidratantnu kremu da biste umirili, hidrirali i ublažili povremenu iritaciju i suvoću, vraćajući ravnotežu vlage u vašu kožu. Zajedno ova ulja mogu biti posebno korisna za umirivanje ispucalih ruku i laktova.

  1. Čisto disanje: blend On Guard®, ulje eukaliptusa i nane

Promena godišnjih doba donosi sa sobom i veću stopu zagađenosti vazduha. Da biste se izborili sa sezonskim pretnjama i podržali zdravu imunološku funkciju, stavite par kapi blenda On Guard u difuzer u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena. Pored ulja, postoje i drugi proizvodi iz On Guard kolekcije koji pomažu u održavanju zdrave imunološke funkcije. (Kontaktirajte nas za više informacija)

Među uljima koja se koriste za podržavanje čistog disanja ističu se ulje eukaliptusa i nane. Nanesite na grudi, dodajte u parnu vodu za kupanje ili stavite par kapi u difuzer pre spavanja da biste podstakli osećaj otvorenosti disajnih puteva. Oprez: Obavezno razblaživanje frakcionisanim kokosovim uljem pre lokalne upotrebe.

  1. Varenje i apetit: blendovi DigestZen® i Slim & Sassi®

Bez obzira na to da li ste doneli odluku da ćete se u novoj godini zdravije hraniti, oporavljate se od loše praznične ishrane ili samo želite da posvetite dodatnu pažnju svom probavnom sistemu, ova dva ulja mogu pomoći u ublažavanju osećaja nadutosti i podržavanju zdrave funkcije varenja.

Komorač, pepermint i đumbir su samo neka od ulja koja čine sastavni deo DigestZen blenda. Stavite nekoliko kapi ovog blenda u vodu ili utrljajte na stomak ili stopala kako biste ublažili povremenu nelagodnost u stomaku.

Slim & Sassi blend ne samo da pomaže u suzbijanju žudnje i upravljanju apetitom, već takođe pomaže u održavanju zdravog metabolizma. Arome grejpfruta i cimeta, zajedno sa limunom, nanom i đumbirom takođe podižu i pružaju osećaj lagodnosti i samopouzdanja. Nekoliko kapi blenda Slim & Sassi u čaši hladne vode može vam pomoći da kontrolišete žudnju i ublažite osećaj nadutosti.